Известие

Collapse
No announcement yet.

Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

здравеите Алфисти, ебати дупките . И аз съм в клуба и съм съвсем росен пресен(алфист), та искам да помоля даите някви кординати към кого мога да се обърна за кртера.Алфата ми е в вантотреид в момента и пи4овете там ми казаха 4е немогат да я залепят штот штял да се размести картера и да те4е масло ,но към кого мога да се обурна за второ мнение и ако наистина е така от къде да намеря някои картер втора рака.Моля за бърза помощ щото по4ти седмица сум без колата и ми се реве.Кво да направя искам телефони адреси си4ко искам колата ми да е в движение моля ПОМОГНЕТЕ

благодаря
    АлфаРомео 145 1.4 ТС 1997

Comment

haha

хаха и аз спуках картер : )) в легнал полицаи ама тогава още бях с спортното окачване й бех яко нисък и минах с 40 ииии... прибирам се мърдам колата и гледам локва после цветна заврка там чаках 1 седмица 4е сички имаха цифра работа майстори дето правят заварка цветна и тка : ) мн е непрятно с тоя картер а нз за вас на мене отдоло бронята ми задира мн често мн е нисък нещу тоя преден спойлер
      Alfa Romeo 146 1.8 16v '98 144 hP , Audi a6 2.5tdi 180 ks 4x4

Comment

Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове

Хора , Вие картерите ги немате за ништо бе .Сега въпросът ми е : На тези коли дето чупите тези картери с оригиналните по размер пружини и амортисьори ли са ? На колко сантиметра се намира при стандартно окачване картера на 146 ТС от асвалта?
        И пожелание! Дано да няма повече спукани картери.

Comment

Re: Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове

Първоначално публикувано от ivanov_km
          ..На колко сантиметра се намира при стандартно окачване картера на 146 ТС от асвалта?
          12
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Колеги, май и аз към тоя клуб отивам...Не знам да съм го удрял някъде картера, но тая сутрин го гледам че е поизцапан с масло...Възможно ли е от някъде друдаде да изтича , пукнат ли е и страшно ли е ако го карам така...
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
            Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Това че е изцапан картера не значи непременно че е спукан някъде. Обикновено капе масло от някаква гарнитура или семеринг на балансиращите валове (при мен поне). А ако си го сцепил, вервай ми, ще разбереш... по локвата масло под колата след това.

AR 145 QV '97

Comment

А на боксерите на колко см е от асвалта картера приблизително?Аз съм удрял колектори ама не и картера.
                Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
                За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

колеги не ми е ясно в момента в клуба ли съм или не. тази вечер голяма глупост направих паркирам назад и колата се удари в едно от онези метални джаджи които се вдигат и свалят и са против паркиране. мръднах колата спрях я и за 15-20 секунди изтече малка локвичка масло и спря като че ли. но не съм 100% сигурен дали е масло. и течеше малко по назад, според мен около скоростната кутия някаде. възможно ли е според вас да не е картера и какво може да е.
                  Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

trouble, може да капе от пробката, брат. kalata, да не си спраскал скоростната?
                    Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Ами и аз това се чудя. Доколкото знам там също има около 4л масло. Но това което изтече беше много черно. А аз на двигателя съм го сменял преди около 3000км и не би трябвало да е толкова черно. а възможно ли е да се спраска скоростната?
                      Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

В зависимост от това как се е повредила фабричната резба и какво позволява може да се залепи с "течен метал" на бизон или с Поксипол пробката към картера като предварително в нея е направен отвор с резба за малък болт, който впоследствие ще играе ролята на пробка с неудобството, че маслото ще изтича по-бавно при смяна.
                        Това също е изпитан метод и в някой случай е за предпочитане пред минаването на по-голям размер пробка.

Интересно че при алуминиеви картери на други коли няма такъв проблем и обикновено позволяват до към 30-35Нм стягане, докато при алфата може би над 20Нм вече се разваля резбата. За сладващата смяна ще хвана динамометричния ключ, за да се види до колко е безопасното натягане. Ако някой е чел каква е стойността може направо да сподели. Изглежда смешно за една пробка да се вади такъв инструмент, но ако знам какъв е момента бих прибягнал до динамометричния ключ за по-сигурно.
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                        За мерси, не ме търси!

Comment

Първоначално публикувано от Julaya
                          Разбирам, че няма да стане както го мислех. Резбата е 16х1,5. Можеш ли да ми кажеш къде могат да свършат работата качествено и за поносими пари като им занеса картера?
                          Akо си от Софияhttp://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10814 Успех
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

не не не не сам малоyмен гледах кумих са чесах се е моя картер сащо е метален .... не е алумин с обикновен метален картер а сам с 1,4 твин спарк
                            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
                            Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
                            Alfa Romeo 145 1.4 16v
                            BMW 520i E39

Comment

Приемете още един италианец
                              Браво ТД100
                              на уличката до унсс, направо си изкъртих пробката на канала...
                              а маслото ми беше на 1500 км, после едни втулки, пак ми го източиха, пак на 1500км, мойта кола най-глезена, кой друг си сменя маслото толко често
                              това беше ноември месец някъде..
                              Green mean machine - the Italian way!
                              Diesel power...

Comment

абе не се притесняваите аз сефтето го направих от газарлак на центара в родния ми град а втория пат пред нас имаше камак и аз помислих че опря само a то........ маслото потече, парвия пат го свалях и го заварих ,а втория стана с едно като пластелин и само се лепи
                                AR 146ti-на части,AR 156 1.8 TS ex,BMW e30 for fun,AR 146 jtd-ex,Manta-project,AR 155 на части,AR 145 на части,AR 147 Ducati Corse

Comment

Working...
                                X